Ako moj ventilator za prijenosno računalo puše zrak, mogu koristiti samo medij koji upuhuje zrak u računalo

Ako moj ventilator za prijenosno računalo puše zrak, mogu koristiti samo medij koji upuhuje zrak u računalo
? Možda ste primijetili da kada vaše prijenosno računalo puše zrak, čini se da rashladno postolje ponovno uvlači zrak. Ovo može zvučati kontraintuitivno, ali to je zapravo dio dizajna. Funkcija ventilatora za prijenosno računalo

Prijenosno računalo dizajnirano je da se riješi vrućeg zraka. Što je laptop hladniji, to bolje radi. Tijekom normalnog rada prijenosno računalo generira velike količine topline i jedan ili dva ventilatora ga izbacuju kroz otvore na stražnjoj ili donjoj strani uređaja.
Funkcija postolja za hlađenje
<p> Funkcija rashladnog stalka je gurati zrak prema gore i natrag prema prijenosnom računalu. To vam omogućuje da prijenosno računalo ohladite i spriječite da vam vrući zrak opeče koljena. To će ispravno funkcionirati samo ako je razmak između prijenosnog računala i podloge za hlađenje, ako na nogama morate nasloniti prijenosno računalo.
Kako rade zajedno
.

Dok zrak puše na prijenosnom računalu, čini se da rashladno postolje vraća zrak. To zapravo ne puše natrag u prijenosno računalo. Ono što se događa je da se zrak sudario u vakuum koji se nalazi između držača i uređaja, a zatim se gura sa stražnje strane postolja za hlađenje.