Kako čitati PDF datoteke na mreži

Kako čitati PDF datoteke na mreži
PDF datoteke mogu se jednostavno i prikladno čitati na mreži pomoću različitih izvora. Na primjer, PDF datoteke mogu se odmah otvoriti na mreži pomoću preglednika Safari. To je zbog dodatnog PDF čitača. Ako koristite internetski preglednik bez dodatka za čitač PDF-ova, možete koristiti besplatni internetski čitač PDF-ova, poput Google dokumenata ili PDFescapea. Upute
koristiti safari
1

Otvorite web preglednik Safari.
2

Idite na web stranicu koja sadrži PDF datoteku koju želite pročitati na mreži. <Br>
3

Kliknite vezu na PDF datoteku i PDF datoteka će se automatski otvoriti pomoću Safarijevog dodatka za čitač PDF-a. Sada ste uspješno pročitali PDF datoteke na mreži (pogledajte Literaturu 1).
Korištenje Google dokumenata
4

Idite na http://www.google.com i kliknite vezu “više” pri vrhu stranice. Zatim s padajućeg izbornika koji se pojavi odaberite “Dokumenti”.
5

Unesite svoje korisničko ime i zaporku za prijavu u Google dokumente.
6

Pritisnite gumb “Upload”.
7

odaberite vezu “Odaberi datoteke za uvoz”.
8

Pregledajte datoteke računala da biste odabrali PDF datoteku koju želite čitati na mreži. Zatim kliknite na “Odaberi”.
9

Kliknite na “Započni prijenos”. Kada završite s preuzimanjem, kliknite PDF datoteku i otvorit će se novi prozor koji sadrži PDF datoteku. Sada ste uspješno čitali PDF datoteke na mreži (vidi Reference 2).
PDFescape pomoć
10

Idite na PDFescape.com i kliknite vezu “Kliknite ovdje da biste koristili PDFescape sada besplatno!”. ” veza.
11

Pritisnite gumb “Započni neregistriranu upotrebu”.
12

Kliknite vezu “Preuzmi PDF za PDFescape”.
13 <p> Pritisnite “odaberi datoteku”, a zatim pregledajte datoteke računala kako biste odabrali PDF datoteku koju želite čitati na mreži. Zatim kliknite na “Odaberi”.
14

Pritisnite gumb “Upload” i PDF će se otvoriti u PDF čitaču. Sada ste uspješno pročitali PDF datoteke na mreži (pogledajte Reference 3).