Kako flash BIOS MSI

Kako flash BIOS MSI
Ažuriranje BIOS -a na MSI matičnoj ploči može biti potrebno ako vaše računalo ne radi ispravno ili ako najnovije verzije BIOS -a više ne odgovaraju vašem računalu. BIOS možete prebaciti na MSI putem Windows uslužnog programa koji MSI besplatno nudi ili ručnim preuzimanjem ispravne BIOS datoteke, stvaranjem i pokretanjem diskete za podizanje sustava i bljeskanjem BIOS -a putem DOS upita. Upute
bljeskajući kroz prozore
1

Besplatno preuzmite i instalirajte program MSI Live Update koji je dostupan besplatno na http://www.msi.com.
2

Pokrenite program za ažuriranje uživo i kliknite gumb “Ažuriranje uživo” koji se nalazi pri vrhu prozora. Provjerite je li označeno “Automatsko ažuriranje”, a zatim kliknite gumb “Traži” koji se nalazi u donjem lijevom kutu prozora. Program će automatski tražiti ažuriranja BIOS -a dostupna za vašu matičnu ploču.
3

Potvrdite okvir s BIOS -om navedenim kao tip i kliknite gumb “Preuzmi”. Nakon što aplikacija završi s preuzimanjem ažuriranja BIOS -a, kliknite gumb “Spremi put” da biste otišli na mjesto na koje je ažuriranje preuzeto.
4

Zatvorite sve otvorene aplikacije, a zatim pokrenite prethodno preuzeti program za ažuriranje. Slijedite upute koje se pojavljuju na ekranu. Nakon što aplikacija završi s bljeskanjem, BIOS računala će se ponovno pokrenuti.
Ručno bljeskanje pomoću diskete
5

odredite model svoje MSI matične ploče, na primjer MS-4567. Broj modela može se pronaći u priručniku za upotrebu matične ploče i same matične ploče, obično se nalazi negdje u blizini PCI utora.
6

Idite na msi.com i odaberite MSI Global po svom izboru. Zatim odaberite gumb Matična ploča ispod padajućih proizvoda.
7

započnite pretraživanje proizvoda za model vaše matične ploče. U rezultatima pretraživanja odaberite karticu Preuzimanja. Iz rezultata odaberite gumb Bios za vaš model matične ploče
8

Preuzmite najnoviju zip datoteku upravljačkog programa i izdvojite sadržaj c: \\. Bios. Zabilježite nazive datoteka izvršne datoteke i sve druge datoteke koje nisu .txt ili datoteke. Doc.
9

stavite praznu disketu u disketu i idite na Moje računalo. Desnom tipkom miša kliknite pogon A: i odaberite Oblikovanje. U prozoru koji se otvori potvrdite okvir “Kreiraj disk za pokretanje MS-DOS-a” i kliknite na Oblikovanje
nakon formatiranja diskete
10

Pokrenite računalo u centru pažnje. : voziti tijekom ponovnog pokretanja. Prema zadanim postavkama, većina računala pokušat će se pokrenuti s pogona A: start, ali ako se vaše računalo pokrene iz sustava Windows, morate promijeniti postavke BIOS -a kako bi se pokrenulo s pogona A: prije nego što se podigne na tvrdi disk. Ako uspijete, doći ćete do upita koji glasi A: \\.
11

U promptu upišite sljedeće naredbe:

cd c: \\ bios

c:

naziv datoteke> izvršna datoteka> dan

Unesite nazive datoteka bez znakova “<” ili “>”. Naziv izvršne datoteke i ažurirana bios datoteka su imena koja ste ranije zapisali.
12

Prođite kroz upute koje se pojavljuju nakon pokretanja programa i pričekajte da BIOS prestane treperiti. Kad se ažuriranje dovrši, uklonite disketu i ponovno pokrenite sustav za podizanje sustava Windows.