Kako koristiti ASUS EZ Flash

Kako koristiti ASUS EZ Flash
Osnovni U / I softver ili BIOS kontrolira sve komponente računala izravno s matične ploče. Ovaj je softver nekada bio u rukama prosječnih korisnika računala, pa bi petljanje u postavke i ažuriranje BIOS -a moglo dovesti do katastrofe. Zatim je oko 2000. matična ploča napravila pojednostavljena ažuriranja BIOS -a i postavila programe koji se zovu bljeskajući bios i kojima može upravljati većina korisnika računala. Ažuriranje Asus BIOS -a s prijelaza tisućljeća zove se Asus EZ Flash. Stvari koje dugujete
Disketa
Pokaži više uputa
1

Preuzmite ažuriranje BIOS -a za vaše računalo i matičnu ploču s Asusove stranice za podršku (pogledajte Resursi). Ako koristite računalo koje želite ažurirati BIOS, upotrijebite automatsko otkrivanje na web mjestu Asus da biste pronašli ispravan BIOS ili unesite naziv modela. Preuzmite datoteku na radnu površinu i otpakirajte njezin sadržaj u mapu pod nazivom “BIOS update” ili slično. Potražite datoteku u mapi ”. Exe ”i zapišite njegovo ime točno onako kako ga vidite.
2

Umetnite disketu u 3,5-inčni pogon diskete vašeg računala. Otvorite Windows Explorer, desnom tipkom miša kliknite “A:” pogon i odaberite “Format …” za brisanje svih podataka prisutnih na pogonu. Zatim kopirajte sve datoteke u mapu koju ste stvorili u koraku 1 na disku. Isključite računalo.
3

Ponovo uključite računalo i više puta pritisnite “Alt” i “F2” da biste uključili softver EZ Flash ugrađen u BIOS. Pričekajte nekoliko sekundi dok se programi učitaju – prikazuje informacije o BIOS -u i otkriva vaš tvrdi disk, a zatim se okreće disketi da se program učita
4 Vrsta

„O: \\ naziv datoteke. . exe “, gdje je” filename “točan naziv koji ste zapisali u 1. koraku. Pomoćni program EZ Flash traži izvršnu datoteku za učitavanje sadržaja ažuriranja BIOS -a u memoriju. Ako upišete naziv pogrešno, ne brinite – program će reći “Datoteka nije pronađena” i dopustit će vam da pokušate ponovo. Pritisnite “Enter” i pokušajte upisati naziv.
5

Pritisnite “Y” za prihvaćanje upozorenja i nastavak ažuriranja BIOS -a. Sada morate ažurirati dva različita dijela BIOS -a. Program EZ Flash nudi vam izbor „Ažuriraj glavno područje BIOS -a“ i „Ažuriraj područje bloka pokretanja. ”Pritisnite„ Y ”odjednom i pričekajte da se odgovarajuće datoteke kopiraju na vaše računalo. Kad je proces dovršen, vidjet ćete poruku koja kaže „Pritisnite bilo koju tipku za ponovno pokretanje. ”Izbacite disketu i pritisnite bilo koju tipku. Nemojte još pritiskati “Alt” i “F2”, samo dopustite da se Windows normalno učitava. Ažuriranje BIOS -a je dovršeno.