Kako napraviti kalendar na Macu

Kako napraviti kalendar na Macu
Mac uključuje softver za stvaranje vlastitog kalendara. Program iCal daje vam alate za izradu i prilagodbu kalendara, pa čak i stvaranje više kalendara za različite namjene. Alati označeni bojama i drugo oblikovanje pomažu razlikovati različite aktivnosti, poput nogometnih treninga i konferencijskih poziva. Kalendar možete pregledavati prema dnevnim, tjednim ili mjesečnim rasporedima te ga dijeliti ispisujući ga ili objavljujući na internetu kako bi ga drugi vidjeli. Upute
1

Otvorite iCal klikom na ikonu kalendara na pristaništu.
2

Kliknite “Datoteka” pri vrhu zaslona, ​​a zatim “Novi kalendar” za stvaranje novog kalendara. Novi kalendar vidjet ćete kao “Bez naslova” na bočnoj traci prozora iCal. Kliknite na sliku da biste je preimenovali.
3

Pritisnite naziv novog kalendara (ako još nije označen) i pritisnite “Command” i “I” da otvorite prozor s podacima za kalendar. Možete odabrati boju kalendara i ako želite unijeti opis. Naziv kalendara možete kasnije promijeniti u ovom prozoru ako želite.
4

pritisnite “Command” i “N” za stvaranje novog događaja za kalendar. Otvorit će se prozor u koji možete unijeti informacije o događaju uključujući naslov, ocjene i adresu web stranice (URL) ako je povezana s događajem. Također možete postaviti alarme koji će vas podsjećati na nadolazeći događaj.
5

Promijenite prikaz kalendara u dnevni, tjedni ili mjesečni klikom na odgovarajuće gumbe pri vrhu kalendara. <Br> Fotografije 6

ispišite svoj kalendar pritiskom na “Command” i “P” da biste otvorili prozor za ispis. Navedite želite li ispisati dnevni, tjedni ili mjesečni kalendar. Također možete odabrati koliko dugo želite ispisivati ​​i veličinu papira. Papir prilagođenog formata dostupan je za uobičajene dnevne organizatore i knjige datuma.
7

objavite svoj kalendar na Internetu ako imate MobileMe račun ili privatni web poslužitelj klikom na “Kalendar” pri vrhu zaslona, ​​a zatim na “Objavi”. Od vas će se tražiti da odaberete želite li objaviti kalendar sa svog MobileMe računa ili privatnog poslužitelja, zajedno sa stavkama kalendara koje želite objaviti. Ako imate više kalendara, na primjer za svoju grupu ili za posao, svaki možete objaviti zasebno.
8

Dodajte pretplate na kalendar u svoj kalendar klikom na “Kalendar” i “Pronađi pretplate”. ”U vrijeme korištenja ovog alata morate imati pristup internetu. Otvorit će vas web mjesto s mnoštvom kalendara koje su izradili korisnici i na koje se možete pretplatiti, poput kalendara za godišnji odmor ili radi saznanja o rasporedu vašeg omiljenog sportskog tima. Odaberite onu koju želite i ona će se pojaviti na bočnoj traci prozora iCal. Ovi se kalendari ne mogu mijenjati.