Kako napraviti katalog fotografija s MS Wordom

Kako napraviti katalog fotografija s MS Wordom
Iako se možete osloniti na softver Microsoft Word za upisivanje slova, naslovnih listova, izvješća i drugih dovršenih tekstualnih dokumenata, ne isključujte komponentu za obradu teksta paketa Microsoft Office za vaše grafičke zahtjeve. S nekoliko klikova kroz Microsoft Word možete stvoriti čitave projekte, poput kataloga, koji se sastoje samo od fotografija. Iako MS Word ima “riječ” u naslovu, korištenje programa za izradu grafičkih projekata može vam pomoći shvatiti koliko slika vrijedi tisuću riječi. Upute
1

Otvorite Microsoft Word, koji prema zadanim postavkama automatski postavlja praznu stranicu 8,5 x 11 inča za početak. Da biste promijenili veličinu stranice kataloga, kliknite karticu “Raspored” pri vrhu zaslona, ​​kliknite gumb “Veličina” odmah ispod alatne trake i odaberite novu veličinu sa stranice ili kliknite “Više veličina papira” da biste stvorili prilagođeni katalog.
2

Kliknite karticu “Umetni” pri vrhu zaslona. Pritisnite gumb “Slika” na traci ispod da biste otvorili navigacijski zaslon. Dođite do mape ili mjesta na računalu sa fotografijama za dodavanje u katalog. Word podržava višestruki odabir, pa kliknite jednom na svaku fotografiju kako biste je uključili kako biste je istaknuli, a zatim kliknite gumb “Umetni”. Word automatski dodaje svaku sliku na stranicu.
3

Dodajte fotografije s drugih mjesta na vašem računalu ili flash pogonu pojedinačnim pregledavanjem svakog od njih i dvaput kliknite na njega da biste ga dodali u Word dokument.
4

stvoriti nove stranice za katalog pritiskom na tipke “Ctrl” i “Enter” istovremeno na tipkovnici dodajući prijelom stranice. Word automatski dodaje novu stranicu svaki put kad slika ne stane na stranicu, što je način da “prisilite” nove stranice, kao da svaku sliku proizvoda želite zasebnu
<br. > 5

Formatirajte fotografije u katalogu tako što ćete jednom kliknuti na fotografiju kako biste je istaknuli, čime se dodaje nova kartica pri vrhu zaslona pod nazivom “Alati za slike”. ”Pritisnite karticu da biste otkrili alatnu traku sa slikama ispod. Pritisnite gumb “Položaj” na alatnoj traci da biste promijenili način prikaza slika na stranici kataloga, poput poravnavanja udesno ili preklapanja.
6

Postavite pokazivač miša iznad odjeljka “Stilovi slike” na alatnoj traci za oblikovanje fotografija, dajući im obrub, sjenu ili trodimenzionalni izgled. Kliknite na jedan od “Stilova slike” da biste potvrdili stil slike.
7

Kliknite karticu “Datoteka” i kliknite “Spremi kao”. Upišite naziv datoteke kataloga i spremite je na računalo.