Kako napraviti logotipe na Macu

Kako napraviti logotipe na Macu
Jedan od gradivnih elemenata identiteta organizacije je njezin logotip. “Vaš logotip doseže sve koji imaju kontakt s vama i to je prvi dojam koji će netko ostaviti o vašem poslu”, kaže John Williams, kolumnist Entrepreneur.com za imidž i robnu marku. On preporučuje jednostavne logotipe s jakim linijama, poput onih iz McDonald’sa, Nikea i Prudencijala. Korisnici Mac računala imaju brojne mogućnosti za stvaranje logotipa. Upute
1

Koristite Adobe Photoshop ili Adobe Photoshop Elements za dizajn logotipa na Macu. Adobe Photoshop je profesionalni program za uređivanje slika. To je složena aplikacija za učenje, no favoriziraju je profesionalni dizajneri logotipa jer nudi najnaprednije značajke. Adobe Photoshop Elements je jeftinija verzija Photoshopa prilagođena prosječnom korisniku pa je lakše naučiti. Preuzmite 30-dnevno besplatno probno razdoblje za Photoshop ili Photoshop Elements s web stranice Adobe.
2

izrada logotipa na Macu uz GNU Program za manipulaciju slikama (GIMP). Ova besplatna aplikacija za manipulaciju slikama alternativa je skupim aplikacijama poput Adobe Photoshopa. Nema toliko značajki kao Photoshop, ali je besplatan i dolazi sa svim alatima koji su vam potrebni za izradu logotipa. Kao i u Photoshopu, učenje korištenja GIMP -a izazov je.
3

izradite logotipe na Macu s The Logo Creator, aplikacijom za dizajn za one koji ne žele naučiti koristiti složeni program za uređivanje slika. Logo Creator dolazi u 10 izdanja, od kojih je svako fokusirano na jednu vrstu logotipa. Birate osnovne slike i fontove te ih mijenjate kako biste stvorili prilagođeni logotip za svoju organizaciju.