Kako napraviti točkasti krug u Photoshopu

Kako napraviti točkasti krug u Photoshopu
U Adobe Photoshopu obrisi se obično izrađuju pomoću opcija “Stil sloja”, a dodavanje dizajnera može koristiti ovu tehniku ​​za stvaranje punog šupljeg kruga na slikama “Stroke”. “. Nažalost, u izborniku “utrka” ne postoji mogućnost stvaranja točkastog kruga. Umjesto toga, dizajneri bi trebali stvoriti vlastiti stil koji se može uklopiti u slike. Photoshop omogućuje korisnicima da sami definiraju svoje modele, pa dizajner može vrlo brzo definirati vlastitu prilagođenu isprekidanu liniju koja se može primijeniti na krugove kako bi napravila isprekidani krug. Upute
Definirajte točkasti uzorak
1

Izradite novu sliku u Photoshopu klikom na izbornik “Datoteka” i odabirom “Novo”. Unesite postavke nadzorne ploče. Na primjer, ako želite stvoriti isprekidanu liniju široku jedan piksel i s potezima dugim pet piksela s pauzama od pet piksela između svakog poteza, upišite “1” na visini slike i “10 ″ poput širine.
2

Odaberite alat “olovka” i napravite jednu crticu prema vašim specifikacijama. Na primjer, ako napravite isprekidanu liniju opisanu u prethodnom koraku, napunite pet piksela omiljenom bojom, a preostalih pet piksela ostavite prozirnima.
3

Otvorite izbornik “Uredi” i odaberite “Definiraj uzorak. Unesite naziv predloška koji ćete zapamtiti (poput “isprekidanih linija”) i kliknite gumb “U redu”. Ovaj se predložak sada može koristiti u bilo kojem trenutku za stvaranje isprekidanih linija, krugova ili bilo kojeg drugog oblika.
Napravite točkasti krug
4

stvorite novu sliku u Photoshopu klikom na izbornik “Datoteka” i odabirom “Novo”. dimenzije slike trebaju biti dovoljno velike da odgovaraju veličini kruga koji želite stvoriti.
5

Odaberite “Elliptical Marquee Tool” i kliknite i povucite sliku kako biste napravili kružni odabir. Ako želite da vaša elipsa bude savršeno kružna, pritisnite i držite tipku Shift dok povlačite svoj odabir.
6

Otvorite izbornik “Odaberi”, a zatim odaberite “Granica” Uredi “. ”U skočnom prozoru unesite debljinu koju želite da bude vaš krug. Na primjer, ako želite da vaš krug ima debljinu od jednog piksela, unesite “1” u okvir. Kliknite na “OK”.
7

Otvorite izbornik “Uredi” i odaberite “ispuni”. Na padajućem izborniku pored pada “Upotreba” odaberite opciju “uzorak”. ”Dolje će se pojaviti padajući izbornik s prilagođenim uzorkom teksta”. ”Pronađite uzorak s točkama koji ste stvorili i kliknite na njega. Pritisnite gumb “U redu” kako biste svoj kružni odabir ispunili točkastim uzorkom.