Kako pretvoriti PDF u Latex Tex datoteku

Kako pretvoriti PDF u Latex Tex datoteku
LaTeX softver i aplikacije za pripremu dokumenata uglavnom se koriste za izradu tehničke dokumentacije. Latex se koristi kao standardni softverski alat za sastavljanje članaka u časopisima, udžbenika i dokumenata koji sadrže tablice, slike, znanstvene jednadžbe i matematičke formule. LaTex nije program za obradu teksta, već kreator dokumenata koji se brine o pitanjima kao što su format ispisa i izgled. Tex je nastavak datoteke za dokumente proizvedene u lateksu. Da biste izbjegli pogreške u prijevodu, najbolji način je prije nego što prijevedete PDF dokument u Word datoteku prije nego što ga prevedete u LaTex datoteku. Upute
Mrežni pretvarač PDF u Word
1

Idite na web mjesto “PDF Online”.
2

Kliknite na “Odaberi datoteku”. Na ekranu će se pojaviti datoteka prozora pod nazivom “Otvori”. Pronađite svoju PDF datoteku, a zatim je dvaput kliknite.
3

Kliknite “Preuzmi i pretvori. “Trebat će minuta ili dvije da se datoteka pretvori iz jednog formata u drugi. Nemojte zatvarati web mjesto.
4

desnom tipkom miša kliknite vezu ”Desnom tipkom miša kliknite ovdje za preuzimanje datoteke Word. “Pritisnite” Spremi vezu kao “i kliknite” Spremi “da biste spremili datoteku. Preuzmite datoteku Word u ZIP mapu na svom računalu.
Softver za pretvaranje PDF u Word
5

Preuzmite i instalirajte “Able2Doc” PDF pretvarač. To je softver koji se plaća i nudi besplatni tečaj od sedam dana.
6

Pokrenite softver Able2Doc.
7

Kliknite ikonu “Otvori” na traci izbornika. Pronađite PDF datoteku koju želite pretvoriti i dvaput kliknite na nju.
8

Kliknite ikonu “Govor” na kartici izbornika “Pretvori”. Na zaslonu će se pojaviti novi prozor pod nazivom “Pretvori u Word”.
9

Kliknite na “Pretvori”. Na zaslonu se pojavljuje prozor preglednika datoteka “Spremi kao”. Dodijelite naziv datoteke i odaberite odredišnu mapu za Wordov dokument. Kliknite na “Spremi”.
10

Kliknite “Konverzija dovršena” za pretvaranje PDF dokumenta u Word format.
Pretvarač riječi LaTex, prva opcija <br>
11

Preuzmite i instalirajte softver “za Word – lateks” GrindEQ konverziju.
12

pokrenite MS Word. U ovom trenutku ne morate otvarati softver pretvarača.
13

Otvorite Wordov dokument koji želite pretvoriti u LaTeX format. Pritisnite “Spremi kao” da biste otvorili prozor preglednika datoteka.
14

Pritisnite padajući izbornik “Vrsta” i odaberite opciju “Latex [GringEQ] format datoteke. ”, Kliknite„ Spremi ”za pretvaranje datoteke u LaTeX format
Pretvarač riječi LaTex, druga opcija
15

Preuzmite i instalirajte pretvarač “Word of latex”. softver s istoimene web stranice.
16

pokrenite MS Word i otvorite datoteku Word koju želite pretvoriti u datoteku LaTex.
17

Kliknite na ” ; Add ins ”na traci izbornika programa Word. Opcija “Dodaci” pojavljuje se u Wordu nakon što preuzmete i instalirate softver pretvarača.
18

Kliknite “Pretvori” u prozoru “Riječ lateksa”. U prozoru ćete vidjeti putanju direktorija “ulazne” datoteke i odredišnu mapu za “izlaznu datoteku”. Pritisnite gumb “Pretvori”. Obrada će potrajati nekoliko sekundi za pretvaranje Wordove datoteke u LaTex datoteku. Tex datoteci možete pristupiti u odredišnoj mapi.