Kako pretvoriti sliku u linijski crtež u boji u Photoshop Elements

Kako pretvoriti sliku u linijski crtež u boji u Photoshop Elements
? Linija u boji je ona s debelim crnim obrisima oko objekata i ljudi na crtežu. Unutar ovih linija nalaze se područja ujednačene boje. Takve ćete crteže pronaći u bojankama i stripovima. Alati za nanošenje slojeva programa Photoshop Elements mogu vam pomoći pretvoriti fotografije i druge slike za bojanje u crteže. Stvaranjem crteža na zasebnom sloju od slike koju pretvarate, štitite izvornu sliku. To znači da crtež možete ponoviti ako ne ispunjava vaša očekivanja. Upute
1

Pritisnite naredbu “Otvori” s izbornika “Datoteka”, a zatim idite do slike koju želite pretvoriti u crtež u boji. Dvaput kliknite datoteku slike da biste učitali sliku za uređivanje u Elements.
2

Pritisnite ikonu “stranica” na paleti “Slojevi” da biste stvorili novi sloj, a zatim kliknite ikonu “Četka” u paleti alata. Ova radnja pokreće alat “Četka” s kojim ćete stvoriti obrise crteža.
3

Kliknite na male crno -bijele kvadrate u blizini velikih kvadrata u boji na dnu alata za paletu. Ova radnja postavlja boje prednjeg plana i pozadine na zadane boje crno -bijele.
4

Upišite broj između 5 i 10 u okvir za tekst “Veličina” pri vrhu područja za crtanje. Time se veličina četke postavlja između 5 i 10 piksela.
5

Povucite miša preko obrisa i unutarnjih rubova slike. Na primjer, ako kreirate linijski crtež osobe, pratite njenu siluetu. Upute od
6

upotrijebite korak 2 za dodavanje drugog sloja na platno. Pritisnite ikonu “Packet Bucket” na paleti alata da biste pokrenuli alat Elements kako biste obrise ispunili bojom.
7

Pritisnite gornju paletu boja pri dnu palete alata, a zatim na paleti koja se pojavi kliknite željenu boju. Na primjer, ako crtate sliku u boji osobe, možete kliknuti na ružičastu boju za kožu osobe.
8

Kliknite mišem na područje kojem želite dodati boju. Elementi će ispuniti ovu regiju bojom.
9

Ponovite korake 6 do 8 za preostala područja slike koje želite obojiti kako biste dovršili crtež u boji.
<Br> Fotografije