Kako promijeniti boju fonta u Windows Exploreru

Kako promijeniti boju fonta u Windows Exploreru
Vlasnici računala često imaju koristi od slobode prilagođavanja okruženja radne površine, a Windows dopušta nekoliko mogućnosti za to. Opcija za koju neki korisnici možda nisu svjesni je mogućnost promjene zadanih boja fonta. Ako imate shemu boja koju želite koristiti u Windows Exploreru osim zadane bijele, pokušajte promijeniti i boju fonta tako da se nazivi vaših datoteka i mapa lako čitaju i ne uzrokuju smetnje. Vizualni umor. Upute
1

Desnom tipkom miša kliknite pokazivač miša na prazan prostor na radnoj površini, a zatim kliknite “Prilagodi” u sustavima Windows 7 i Windows Vista ili “Svojstva” u sustavu Windows XP.
stranica 2

Kliknite vezu “Boja prozora” pri dnu zaslona u sustavu Windows 7, a zatim kliknite “Napredne postavke izgleda”. U sustavu Windows Vista kliknite “Boja i izgled prozora”, a zatim “Otvori klasična svojstva izgleda”. “U sustavu Windows XP kliknite gumb” Napredno “.
3

Pritisnite područje u Windows Exploreru u koje želite promijeniti boju fonta. Na primjer, za promjenu boje teksta u naslovnoj traci pri vrhu aktivnog prozora kliknite “aktivni prozor”. U protivnom kliknite padajući izbornik pod „Točka“ i odaberite željenu opciju.
4

Pritisnite gumb ispod “Boja” i odaberite jedan od blokova boja za promjenu boje fonta. U protivnom kliknite gumb “Ostalo” i odaberite željenu boju iz cijele palete.
5

Kliknite “U redu” za spremanje promjena.