Kako snimati sa zvučne kartice

Kako snimati sa zvučne kartice
Zvučna kartica vašeg računala omogućuje vam snimanje zvuka s vanjskog izvora. Za povezivanje vanjskog izvora zvuka s računalom trebat će vam audio kabel. Vanjski izvor može biti bilo što, od mikrofona do stereo uređaja. Nakon što spojite vanjski izvor, možete otvoriti bilo koji program za snimanje zvuka koji imate na računalu i snimiti zvuk. Većina računala dolazi sa snimačem zvuka, ali možete preuzeti ili kupiti bilo koji softver za uređivanje zvuka koji ima mogućnost snimanja. Stvari koje dugujete
softver
Audio kabel
vanjski izvor zvuka za snimanje zvuka ili mikrofon
Pokaži više uputa
1

Spojite vanjski izvor zvuka na zvučnu karticu računala. Ako imate mikrofon, samo ga priključite u utičnicu zvučne kartice na prednjoj strani računala. Pokretač je naznačen slikom mikrofona i na nekim računalima ima ružičasti obris.

Ako koristite vanjski izvor zvuka, poput stereo ili MP3 playera, morat ćete koristiti audio kabel. Uključite jedan kraj audio kabela u utičnicu za slušalice na izvoru zvuka. Drugi kraj priključite u utičnicu zvučne kartice računala.
2

Otvorite softver za snimanje računala. Softver za snimanje možete pronaći već instaliran na većini računala. Otvorite izbornik “Start”, kliknite “Svi programi” i otvorite popis “Pribor”. Na ovom popisu pomaknite se dolje do zaslona “Zabava” i kliknite na “Snimač zvuka”. Otvara se snimač zvuka na vašem računalu.

Ako vaše računalo nema ovaj program, možete preuzeti Audacity. Ovo je besplatni softver za uređivanje zvuka koji će vam omogućiti snimanje sa zvučne kartice. U odjeljku “Resursi” postoji veza za preuzimanje Audacity.
3

Pritisnite snimač na svom snimaču zvuka. Sada pritisnite play na svom vanjskom izvoru zvuka ili počnite govoriti u mikrofon. Vaš će se zvuk sada snimiti na vaš diktafon. Nakon što završite sa spremanjem datoteke, možete je spremiti na računalo i reproducirati kad god želite.