Kako spremiti vektorsku sliku Photoshopa

Kako spremiti vektorsku sliku Photoshopa
Adobe Photoshop ima ograničene mogućnosti vektorskog crtanja sa svojim alatom za pravokutnik (koji se ističe kao alat za vektorske linije, poligonski alat i više oblika koje je moguće kombinirati). Vektorska slika definirana je linijama s podacima o boji (linijom ili oblikom definiranim linijom). Izvorni format programa Photoshop temelji se na rasteru – gdje se slika sastoji od piksela, od kojih svaki ima određenu boju. Ako želite zadržati mogućnost upravljanja vektorskim crtežom napravljenim iz Photoshopa u drugom programu za vektorsko crtanje, datoteka se mora spremiti na poseban način. Ovaj postupak funkcionira s Photoshopom CS3 i novijim. Stvari koje dugujete
Adobe Photoshop CS3 ili noviji
računalo
Pogledajte više uputa
1

Izradite svoje vektorske ilustracije u Photoshopu, vektorski alati u Photoshopu su alat pravokutnika i njegovi pod elementi, poput alata za linije i poligone. Photoshop nema mogućnost uvoza vektorskih datoteka bez njihovog rasteriziranja, pa je stvaranje vektorske umjetnine od nule jedini način da dobijete vektorski dizajn u Photoshopu. Za više informacija o korištenju Adobeovih alata za vektorsko crtanje pogledajte odjeljak Resursi.
2

Kliknite izbornik “Datoteka”.
3

Odaberite “Izvoz”. U podizborniku odaberite “Putevi do Illustratora”. ”
4

U dijaloški okvir koji se otvori unesite naziv datoteke koju želite spremiti, proširenje će biti * ai za Adobe Illustrator. . Ovo će izvesti datoteku Photoshop u Adobeov standardni format vektorske datoteke. U Illustratoru će se rasterske informacije nalaziti na zasebnom sloju od vektorskih, a vektorski će se sloj moći uređivati ​​svim Illustratorovim alatima, dok će se rasterske informacije tretirati kao jedan element.
5 <p> Spremite izvornu datoteku u Photoshopu klikom na izbornik “Datoteka” i odaberite “Spremi”. Ako spremite datoteku Photoshop (*. Psd), vektorske informacije ostat će netaknute za uređivanje Photoshopa, ali datoteka se neće otvoriti na način na koji Adobe Illustrator može manipulirati.
<Br> Fotografije