Kako stvoriti hipervezu e -pošte u Adobe Indesign -u

Kako stvoriti hipervezu e -pošte u Adobe Indesign -u
Adobe InDesign popularan je program u krugovima profesionalnog dizajna za proizvodnju tiskanih publikacija, poput novina i časopisa. No, program također ima mogućnost postavljanja interaktivnih značajki u elektronički dokument, poput brošure ili e -knjige, kada se datoteka InDesign izvozi kao PDF. Stvaranje veze do e -pošte tada nije teško, nije tako jednostavno kao u Wordu. Upute
1

Upotrijebite alat za tekst, slovo “T” na alatnoj traci i definirajte riječ ili izraz koji želite pretvoriti u vezu. Dvaput kliknite na riječ da biste odabrali jednu riječ ili, dvaput kliknite i držite prvu riječ rečenice, a zatim prijeđite kursorom preko ostatka rečenice
2 <. p> Otvorite ploču “hiperveza” i kliknite ikonu izbornika ploče, maleni trokut prema dolje pored tri vodoravne crte u gornjem desnom kutu zaslona.
3

Odaberite “Nova hiperveza” kada se izbornik otvori. Kad se otvori okvir s mogućnostima hiperveze, odaberite “URL” s padajućeg odabira “Vrsta”. Izađite iz odabira dokumenata poput “Bez naslova” i naziva “Bez imena”.
<Br> Tip 4

adresa e -pošte u utoru za URL u HTML formatu „mailto: [e-pošta zaštićena] ”. , upisivanjem stvarne e-mail adrese
5

napravite željeni odabir u odjeljku izgleda izbornika ploče. Norma je odabrati Nevidljivi pravokutnik, a boje i podcrtati na drugom mjestu. Kliknite na “OK”.
6

redefinirajte riječ ili izraz u hipervezi i na upravljačkoj ploči pri vrhu prozora i odaberite podvučenu ikonu teksta.
7

Otvorite ploču “Boja” i odaberite nijansu plave da označite vezu. Ako u dokumentu imate više veza, najbolje je upotrijebiti postavku spremljenu za plavu boju na ploči “Uzorci” za sve veze.
8

testirajte vezu pretvaranjem dokumenta ili samo stranice u PDF, a zatim kliknite vezu. Vaš program za e -poštu trebao bi se otvoriti s adresom e -pošte na adresu koju ste unijeli za vezu.