Kako stvoriti NFO

Kako stvoriti NFO
NFO je tekstualna datoteka koja sadrži podatke o softveru. Tipično, ove informacije detaljno opisuju opću namjenu softvera, naziv razvojnog tima i izdavača softvera. Također opisuje kako instalirati softver, obično u nizu koraka. NFO -i su poznati po svojoj složenoj ASCII umjetnosti – umjetničkoj formi koja koristi skup računalno generiranih simbola definiranih ASCII standardom. Svatko može stvoriti datoteku NFO. Ispod haube, to je samo tekstualna datoteka. Stvari koje dugujete
računalo s uređivačem teksta
Pogledajte više uputa
1

Kliknite na željeni program za uređivanje teksta. U sustavu Windows desnom tipkom miša kliknite radnu površinu ili mapu i odaberite „Nova datoteka / tekst“ da biste stvorili prazan tekstualni dokument. Zatim dvaput kliknite na prazan tekstualni dokument da biste otvorili zadani uređivač teksta. Na Linuxu upišite “gedit” u prozor terminala da biste pokrenuli Gnome uređivač teksta. Na Mac OSX -u upotrijebite Finder za pokretanje uređivača teksta.
2

Upišite bilo koji sadržaj koji želite da vaš NFO ima. Ako želite generirati ASCII umjetnost, preuzmite i instalirajte besplatni ASCII umjetnički generator.
3

Pritisnite “Datoteka” i “Spremi” za spremanje tekstualne datoteke. Kad vam se prikaže dijaloški okvir za spremanje, odaberite naziv datoteke i provjerite je li proširenje “. Nfo. ”Rezultat je NFO datoteka, koja zahtijeva posebnu datoteku preglednika NFO – dostupnu za preuzimanje s Interneta – za pravilan pregled. Datoteku možete otvoriti uređivačem teksta, ali se ASCII crtež možda neće ispravno prikazati.