Kako ukloniti prijelome retka u PDF datoteci

Kako ukloniti prijelome retka u PDF datoteci
Uklanjanje prijeloma retka u datoteci prijenosnog formata dokumenta (PDF) može olakšati čitanje teksta, osobito ako kopirate tekst iz više PDF datoteka da biste stvorili PDF datoteku. To možete učiniti na nekoliko načina, primjerice Microsoft Word ili Notepad. Korištenje ovih programa može oduzeti puno vremena ako je vaš PDF dokument velik. Također možete koristiti besplatne mrežne programe za uklanjanje prijeloma retka pritiskom na gumb. Stvari koje dugujete
Microsoft Office Word
DeskPDF
Pokaži više uputa
Microsoft Word
1

Otvorite PDF datoteku koju želite koristiti i pritisnite ”; Ctrl ”i” A ”za označavanje cijelog dokumenta. Pritisnite “Ctrl” i “C” da biste kopirali tekst.
2

Pokrenite Microsoft Word i pritisnite “Ctrl” i “V” da biste tekst koji ste kopirali u prethodnom koraku zalijepili u novi dokument. Na izborniku Uređivanje odaberite “Zamijeni”, a zatim kliknite “Posebno”. ”Na posebnom padajućem izborniku odaberite” Oznaka odlomka ”koja će popuniti polje Pronađi što. Za polje Zamijeni s ponovno kliknite “posebno” i odaberite “neprekidni prostor. ”Zatim kliknite„ Zamijeni sve ”i svi će se prijelomi redova ukloniti.
3 <p> Pritisnite “Ctrl” i “S” za pokretanje dijaloškog prozora “Spremi kao”. Odaberite “PDF” pored “Spremi kao vrstu”, a zatim kliknite “Spremi” da biste spremili svoju Word datoteku kao novu PDF datoteku.
blokčić za bilješke
4

Otvorite PDF datoteku koju želite koristiti i pritisnite “Ctrl” i “A” kako biste označili cijeli dokument. Pritisnite “Ctrl” i “C” da biste kopirali tekst.
5

Pokrenite Windows Notepad i pritisnite “Ctrl” i “V” da zalijepite tekst koji ste kopirali u prethodnom koraku. Kliknite na prvi redak i pritisnite “Kraj” za odlazak na kraj retka. Pritisnite “Izbriši” da biste uklonili prijelom retka. Ponovite ovaj postupak za svaki redak.
6

Pritisnite izbornik “Datoteka” i kliknite “Ispis”. Kliknite “DeskPDF” za stvaranje PDF datoteke. Kliknite na “Ispis”.
Crta
7

Otvorite PDF datoteku koju želite koristiti i pritisnite “Ctrl” i “A” kako biste označili cijeli dokument. Pritisnite “Ctrl” i “C” da biste kopirali tekst.
8

Pokrenite željeni preglednik i idite na textfixer.com / tools / remove line – break.php. Pritisnite Dalje za “Ukloni samo prijelome redova” i kliknite donji okvir za tekst. Pritisnite “Ctrl” i “V” da biste zalijepili tekst koji ste kopirali u prethodnom koraku.
9

Pritisnite gumb “Ukloni prijelome retka” i novi tekst bez prijeloma retka pojavit će se u okviru za tekst ispod gumba. Pritisnite novi tekst i pritisnite “Ctrl” i “A” za odabir teksta, a zatim pritisnite “Ctrl” i “C” da biste ga kopirali.
10

Pokrenite Microsoft Word i pritisnite “Ctrl” i “V” da zalijepite novi tekst bez prijeloma retka. Pritisnite “Ctrl” i “S” za pokretanje dijaloškog prozora “Spremi kao”. Odaberite “PDF” pored “Spremi kao vrstu”, a zatim kliknite “Spremi” da biste spremili novu PDF datoteku.