Problemi s VLC i MP4A kodekom

Problemi s VLC i MP4A kodekom
VLC Media Player popularan je alat za reprodukciju medija koji podržava širok raspon formata datoteka i kodeka. MP4A kodek sadrži audio podatke, a popularizirao ga je Apple jer se koristi za preuzimanje pjesama s iTunes -a. Datoteka se neće reproducirati

Ako se datoteka odbije reproducirati, moguće je da potrebni kodeci nisu instalirani na vašem sustavu. Ponovno instalirajte VLC Player ili instalirajte iTunes ili QuickTime s Appleove web stranice kako biste riješili ovaj problem. Datoteka je možda krivo kodirana ili spremljena u pogrešnom formatu, pokušajte je otvoriti u drugom medijskom programu za testiranje. U protivnom bi datoteka mogla sadržavati upravljanje digitalnim pravima ili DRM koji sprječava njeno reproduciranje izvan ovlaštene aplikacije, poput iTunesa.
Iskrivljeni zvuk
<p> Ako je zvuk izobličen ili neujednačen, problem bi mogao biti rezultat načina na koji je datoteka kodirana ili snimljena. Opet testirajte ovo u drugom programu. Također može doći do problema sa vašom zvučnom karticom -. Preuzimanje najnovijih upravljačkih programa putem usluge Windows Update najčešće je rješenje za to.
pomoći

Pretpostavimo da problem nije u VLC Playeru i datoteci određene vrste M4A, morate se ažurirati na najnoviju verziju softvera putem web stranice VideoLAN i najnovije kodeke putem web stranice Apple. Ako je datoteka zaštićena DRM -om, morat će se pretvoriti u otvoreni format prije nego što se može reproducirati.