Što je TransFlash memorijska kartica

Što je TransFlash memorijska kartica
TransFlash je stari naziv za ono što se danas naziva microSD kartica: najmanji oblik flash memorije dostupan potrošačima. Iako naziv TransFlash nije ažuriran, starije TransFlash kartice su još uvijek kompatibilne s utorima za microSD karticu jer su identične. TransFlash

TransFlash, izvorno nazvan T -Flash kada je predstavljen početkom 2004., dizajniran je za upotrebu u telefonima i mobilnim uređajima. Ove originalne memorijske kartice nude bilo gdje od 32 do 128 MB, za razliku od trenutnih standarda do 4 GB za standard microSD.
Promjena imena

u ožujku 2005. SanDisk je objavio da namjerava odustati od naziva TransFlash u korist microSD -a. U to vrijeme, microSD se smatrao standardizacijom u okviru SD Association, grupe tehnoloških tvrtki koje su postavile industrijske standarde za flash memoriju za računala i periferne uređaje.
Standardizacija MicroSD -a
Fotografije

Udruga SD najavila je standardizaciju microSD -a za telefone i mobilne uređaje u srpnju 2005. U svom priopćenju za javnost SD Udruga je pojasnila da će s tom standardizacijom TransFlash memorijske kartice biti kompatibilne s uređajima koji koriste standard microSD.
kompatibilnost

Svaki uređaj koji je TransFlash koristio radit će s microSD karticom i obrnuto. Međutim, vrsta mobilnih uređaja iz 2004. i 2005. koja su koristila TransFlash kao standard (prije promjene naziva) vjerojatno će se smatrati zastarjelom u usporedbi s trenutnim mobilnim uređajima.
<Br>