Učinci trave u Photoshopu

Učinci trave u Photoshopu
Photoshop dopušta umjetnicima stvaranje efekata pomoću njegovih posebnih alata. Umjetnici mogu manipulirati fotografijama i grafikama te mijenjati postavke četki i dodavati posebne efekte. Stvaranje učinka korova nije tako teško kao što mislite. Postavke četke u Photoshopu omogućit će vam stvaranje trave s nekoliko klikova. Postavljanje platna

Nakon što pokrenete Photoshop, možete se pomaknuti do “Datoteka”, a zatim “Novo”. Pojavljuje se dijaloški okvir. Zatim postavite širinu na 600 piksela, a duljinu na 400 piksela. Želite biti sigurni da je vaša pozadina bijela. Klikom na padajući izbornik “Pozadinski sadržaj” možete odabrati “Bijelo”. Promijenite “Način boje” u “RGB boja” i kliknite “U redu”.
Boja trave

Odaberite boju trave. Pomaknite se dolje do “Alatna traka” i dvaput kliknite okvir “izvornici”. Želite odabrati tamnozelenu boju za svoju travu. Upišite broj boje “167d27” za boju trave i kliknite “U redu”. Zatim kliknite na donji okvir za boju “pozadine”, odaberite boju svjetliju od boje koju ste odabrali i kliknite “U redu”. To će vašoj travi dati dvotonski učinak kada nanesete četku na platno.
Odaberite Četka

Morate odabrati četku i postaviti postavke četke. Odaberite svoj “Alat za četke” (B) i pomaknite se do vrha zaslona do ploče četke koja se nalazi ispod “Trake izbornika”. Kliknite na drugu ikonu s lijeve strane ploče. Pojavljuje se prozor. Odaberite četku “134”. Postavite dimenzije (veličinu) na “61”.
Učinak trave

Nakon što odaberete četku, pomaknite se dolje do treće ikone na ploči četke koja ima tri “četke”. Kliknite “Shape Dynamics” na kartici “Brush”. Pojavljuje se prozor. Postavite “minimalni promjer” na 35 posto, a “Roundness Jitter” na 27 posto. Zatim kliknite “Raspršivanje” da biste postavili “Brojanje” na 6, a “Brojanje podrhtavanja” na 92 ​​posto. Zatim kliknite “Color Dynamics” i postavite “Jitter Brightness” na 5 posto. Sada kada ste primijenili postavke četki, aktivirajte svoj alat za četke. ”Morat ćete držati klikač miša da raspršite svoj korov onako kako želite na svom platnu. Nakon što dovršite prijavu, možete spremiti datoteku.